Kermainen mustavahakaspasta

Mustavahakas on yksi sienikokkien lempisienistä hienostuneen makunsa ansiosta. Huippua on ehtiä apajapaikalle ennen toukkia ja vetäistä saalis parempiin suihin heti sieniretken jälkeen…

Ja vinkki chilin ystäville,  Sienikokkien resepti: Mustavahakaskastike itämaisella vivahteella.

Pilkotut mustavahakkaat matkalla pannulle

Ainekset:

Maukkaita mustavahakkaita
  • mustavahakkaita
  • 2 dl kermaa
  • voita
  • 1 sipuli
  • yrttisuolaa
  • villirucolaa

 

Mustavahakkaat pilkotaan sopivankokoisiksi paloiksi ja niistä paistellaan liiat nesteet pois miedolla lämmöllä. Sipulisilppu kuullotetaan voissa ja lisätään mustavahakkaat sekaan. Ripotellaan hivenen suolaa ja kaadetaan kerma päälle. Haudutetaan tovi ja keitetään tuorepasta. Pasta ja kastike sekoitetaan keskenään ja maustetaan vielä yrttisuolalla. Annokset lautaselle ja päälle tai kylkeen villirucolaa. 

Mustavahakasta ja tuorepastaa kerman ja yrttisuolan kera