Vaaleaorakas-palsternakkapaistos

Kokeilevassa keittiössä testattiin yhdistelmää vaaleaorakas-palsternakka, ja siitä muodostuikin mielenkiintoisen makuinen paistos, mitä voi käyttää vaikka sivuhöysteenä ruokiin tai syödä sellaisenaan välipalana sienisaaliin perkauksen ja jalostuksen lomassa.

  • Ainekset:
  • Voita paistamiseen
  • Vaaleaorakkaita paloiteltuina
  • Palsternakka viipaleina
  • 1 pieni sipuli
  • suolaa ja mustapippuria

 

 

 

 

 

Kerätyt vaaleaorakkaat putsataan ja paloitellaan sopivan kokoisiksi paloiksi. Palsternakka kuoritaan ja viipaloidaan ohkaisiksi suikaleiksi kuorimaveitsellä tai juustohöylällä. Palsternakkaviipaleet paistetaan pannulla kullankeltaisiksi miedolla lämmöllä ja samaan aikaan voi toisella pannulla työstää vaaleaorakkaista liiat nesteet pois. Siivutettu sipuli pehmennetään myös pannulla voisulassa. Yhdistetään ainekset ja pyöritellään pannulla lisäillen suolaa sekaan. Annokset lautaselle ja myllystä mustapippuria päälle. Kylkeen salaattia tai yrttejä ja maistelemaan.