Iltaherkku Korvasienistä Sienikodon tapaan

Kokeileva keittiö pääsi vihdoinkin korvasienten makuun! Saimme lahjaksi Loviisasta kerättyjä “pohjolan tryffeleitä” ihan reilun satsin. Niinpä pääsimme ensi kertaa kokeilemaan niiden käsittelyä ja valmistamista.

Muhennoksen ainekset:

  1. Tuoreita korvasieniä
  2. Sipulia (pieni sipuli)
  3. Nokare voita tai tilkka öljyä paistamiseen
  4. Kermaa ja loraus kulutusmaitoa
  5. Suolaa ja pippuria hillitysti
  6. Ruisleipää, juustoraastetta ja tuoretta meiramia

Saamamme vinkin mukaan korvasienistä saa hiekat helposti pois upottamalla niitä hetken kylmässä vedessä. Tämän jälkeen puhdistuneet korvasienet keitetään runsaassa vedessä (1 osa sieniä ja 3 osaa vettä) 2×5 minuuttia. Välissä sienet huuhdellaan kylmässä vedessä ja keitinvesi vaihdetaan. On tärkeätä huolehtia hyvästä tuuletuksesta (liesituuletin täysille ja ikkunat auki), ettei hengittele myrkyllisiä höyryjä.

Korvasieniä keitetään runsaassa vedessä 2×5 minuuttia                                  
Korvasienien pikapuhdistus hiekasta kylmässä vedessä                                         

 

 

 

 

 

 

 

Keittämisen jälkeen sienet pilkotaan silpuksi ja laitetaan pannulle voin seuraksi. Samaan aikaan kuullotetaan sipulit ja ne lisätään voissa freesattujen sienien sekaan. Kaadetaan joukkoon kerma, maustetaan kevyesti suolalla ja pippurilla ja annetaan hautua. Tarvittaessa voi muhennoksen myös suurustaa.

 

 

Sienikoto juhlisti ensimmäistä korvasienikokkailuaan lämpimillä korvasienileivillä juhlajuoman kera:)

Iltaherkku sienikodon tapaan
Sienikokkien juhlahetki korvasienien parissa