Samettinen Suppissoppa

Pakastimen sienivarastot alkavat olla vähissä, mutta onneksi oli vielä  suppilovahveroita jäljellä. Kokeileva keittiö pääsi tekemään sitä luvattua suppissoppaa…

Päkä bongasi tämän suppilovahverokeiton reseptin Etelä-Suomen Sanomista vuonna 2004. Kuuleman mukaan reseptin on kehitellyt yksi legendaarisen Lahden Seurahuoneen herkkupöydän Rotisseur- kokeista. Reseptiä on jaettu avokätisesti sienikeiton ystäville. Ja hyväksi on todettu 🙂

Suppissopan ainekset

Legendaarinen Suppissoppa syntyy näistä aineksista:

1  litra tuoreita suppilovahveroita

1-2 sipulia

1  rkl vehnäjauhoja

1  litra kanalientä liemikuutiosta tai kanafondista

1/2  pakettia koskenlaskijaa

1-2  rkl tomaattipyrettä

pippuria, yrttimaustetta ja ripaus suolaa

1  prk smetanaa

1/2  sitruunan mehu

ruohosipulia

 

Freesaa tuoreet sienet sipulin kanssa voissa. Tässä vaiheessa ei kannata käyttää ruokaöljyä, se jää ikävän näköisesti keiton pinnalle. Kun sienet ovat hiukan kypsyneet, sekoita vehnäjauhot sieni-sipulisekoitukseen.

Pakastetut suppilovahverot sulaamassa.

 

 

Jos käytät pakastettuja, esivalmistettuja suppilovahveroita, sulata ne ensin miedolla lämmöllä.

Kun sienet ovat sulanneet, lisää kuullotetut sipulit sekä vehnäjauhot sienten sekaan.

 

 

 

 

 

Sulata liemikuutio veteen tai käytä kanaliemifondia. Lisää kattilan kanaliemeen sieni- sipulisekoitus  ja sekoita hyvin. Tässä vaiheessa voit käyttää sauvasekoitinta sienten hajottamiseksi ja keiton rakenteen muuttamiseen.

Keitto saa juustosta samettisen rakenteen
Kanaliemi Kanafondista

 

 

 

 

 

 

 

Kun keitto on kuumaa, lisää juusto pieninä nokareina ja sekoittele hyvin, että juusto sulaa keiton sekaan. Kun juusto on sulanut keittoon, lisää tomaattipyre ja anna hautua noin 10 min.

Lisää mausteet “oman maun mukaan” ja lopuksi vielä lisää smetana. Koko purkkia ei tarvitse käyttää jos haluat tässä kohdin hieman keventää.

Purista sekaan vielä puolikkaan sitruunan mehu, vähempikin riittää mutta älä laita enempää.

Viimeistele ruohosipulilla ja tarjoa hyvän leivän kera.