Pilkkijän kevätgratiini

Pakasteesta löytyi kevään iloksi vielä nyljettyjä pilkkiahvenia sekä rasiallinen kantarelleja. Jääkaapin puolella odottelivat kukka- ja parsakaali. Syntyi seuraavanlaista…

Ainekset:

  • kukkakaali
  • parsakaali
  • kantarelleja
  • sipuli, valkosipulinkynsi
  • ruokakermaa(4 dl)
  • suolaa ja mustapippuria
  • voita
  • juustoraastetta
  • ahvenia
Pakastekantarellit sulatetaan miedolla lämmöllä
Valmis kastike gratiinia varten

 

 

 

 

 

 

Sulaneiden kantarellien joukkoon lisätään voissa kuullotetut sipulit ja pilkottu valkosipuli. Paistetaan tovi miedolla lämmöllä. Maustetaan suolalla ja mustapippurilla sekä kaadetaan mukaan kerma. Kastikkeen voi myös suurustaa, jos haluaa, vaikka maizenalla. Annetaan hautua. Esikypsennetään kukkakaali ja parsakaali suolatussa vedessä keittämällä. Kaalit asetellaan vuokaan, kaadetaan kastike päälle ja ripotellaan juustoraaste pintaan. Kypsennetään 175-asteisessa uunissa n.30min ja tarjoillaan esim.voissa paistettujen pilkkiahvenien kanssa.

Kaalit ja kastike vuoassa
Nyljetyt pilkkiahvenet sulatettuina

 

 

 

 

 

Paistettua ahventa ja gratiinia